Salata de gutui cu ghimbir

Printeaza

Salata de gutui cu ghimbir din: gutui, pastarnac, ulei de rapita, seminte de chimion, turmeric, ghimbir in sirop, migdale, cuscus, ceapa, lamai, zeama de lamaie, patrunjel.

Ingrediente: Salata de gutui cu ghimbir

  • 2-3 gutui, tăiate în două pe lungime
  • 500g de păstârnac, curăţat de coajă şi tăiat în sferturi lungi
  • 4 linguri ulei de rapiţă
  • 1 lingură seminţe de chimion
  • 1/4 linguriţă de turmeric măcinat, plus 2 prafuri
  • 2 bucăţi de ghimbir în sirop, din borcan, tocate fin, plus 4 linguri de sirop
  • 50g de migdale întregi, în coajă
  • 350g de cuşcuş
  • 2 cepe, feliate
  • 2 lămâi în sirop, din borcan, tăiate în două, miezul cu seminţe aruncat, iar coaja tocata cubuleţe
  • zeama de la 3 lămâi
  • 1 legătură mică de pătrunjel, tocat grosier

 

Mod de preparare:

Taie gutuile în felii groase după îndepărtarea bucăţilor lemnoase de cotor (pune-le în apă cu puţină zeamă de lămâie cât timp pregăteşti celelalte ingrediente, pentru a nu oxida).

Incinge cuptorul la 200°C şi dă în clocot o cratiţă mare cu apă.

Fierbe gutuile 20-25 de minute, până când se simt aproape moi, dacă le înţepi cu un cuţit. Scurge-le bine, apoi lasă-lel în strecurătoare să se usuce. Repetă cu păstârnacul, dar fierbe-l doar 3-4 minute, apoi scurge-l.

Amestecă 2 linguri de ulei, jumătate din cantitatea de seminţe de chimion, turmericul, 1 lingură sirop de ghimbir, sare şi piper într-o tavă mare.

Tăvăleşte gutuile şi păstârnacul prin acest amestec, apoi coace-le 25 de minute, până când devin moi şi uşor caramelizate. Pune migdalele într-o altă tavă şi prăjeşte-le la cuptor 5 minute, după ce scoţi legumele.

Intre timp, fierbe cuşcuşul conform instrucţiunilor de pe ambalaj, cu 2 prafuri de turmeric în apă, apoi scurge-l bine. Căleşte la foc mic ceapa în cele 2 linguri de ulei rămase, împreună cu restul de seminţe de chimion, până când se înmoaie, devine aurie şi începe să se caramelizeze.

Combină cele 3 linguri de sirop de ghimbir rămase cu ghimbirul tocat, lămâia tocată, zeama de lămâie, sare şi piper. Pune cuşcuşul, legumele coapte, ceapa caramelizată şi pătrunjelul tocat pe un platou sau într-un bol mare.

Toacă grosier migdalele prăjite, apoi adaugă-le peste celelalte ingrediente şi stropeşte salata cu dressingul de lămâie.

Amestecă şi serveşte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.