Salata de busuioc cu mazare

Printeaza

Salata de busuioc cu mazare din: mazare, morcovi, sare, seminte, busuioc, usturoi, otet, zahar, ulei.

Ingrediente:Salata_de_busuioc_cu_mazare

  • 300 g mazăre mangetout
  • sare
  • 300 g morcovi
  • 25 g seminţe de pin
  • 2 legături mari de busuioc
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 linguri de oţet balsamic
  • zahăr
  • 6 linguri de ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Mazărea mangetout se curăţă şi se opăreşte 7 minute în apă clocotită cu sare. Morcovii se cojesc, se spală şi se taie felii subţiri.

Seminţele de pin se rumenesc într-o tigaie fără grăsime până când devin aurii. Busuiocul se spală, se usucă şi se aleg doar frunzuliţele.

Pentru vinegretă, se curăţă usturoiul şi se zdrobeşte, după care se amestecă cu oţetul, sarea şi o priză de zahăr. Se încorporează uleiul.

Ingredientele pregătite se amestecă cu vinegretă. Salata se aranjează pe farfurii şi se serveşte cu baghetă.

Salata de busuioc cu mazare

Salata_de_busuioc_cu_mazare

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.