Salata cu legume de toamna

Printeaza

Salata cu legume de toamna din: mazare, cartofi, sfecla, masline, oua, smantana, marar, sare, piper.

Ingrediente:Salata cu legume de toamna

  • 200 g mazăre
  • 3-4 bucati sfeclă roşie coaptă sau fiertă
  • 4-6 cartofi
  • 10-12 măsline fără sâmburi
  • 2 ouă fierte tari
  • 1 pahar cu smântână
  • 2 linguri cu mărar sau tarhon tocat
  • sare
  • piper măcinat

 

Mod de preparare:

Spălaţi cartofii cu un burete aspru, puneţi-i să fiarbă în apă caldă, într-un vas acoperit. Curăţaţi sfecla, tăiaţi-o felii groase de 1 cm, apoi bastonaşe subţiri şi aşezaţi-o într-un castron adânc.

Adăugaţi mazărea fiartă şi scursă, amestecaţi uşor. Curăţaţi cartofii, tăiaţi fiecare cartof în felii subţiri apoi în romburi mici, amestecaţi cu restul legumelor, săraţi şi piperaţi după gust.

Turnaţi smântână în castron, amestecaţi uşor, condimentaţi cu mărar sau tarhon tocat fin, puneţi peste legume şi decoraţi salata cu măsline – jumătăţi.

Serviţi salata pe farfurii, decoraţi fiecare porţie cu felii de ou fiert tare şi crutoane de pâine prăjită pe plită.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.