Salată de brânză şi smochine cu sos de miere

Printeaza

O reteta de salata de branza si smochine cu sos de miere din: miere, frunze de cimbru, otet de mere, ulei de rapita, alune de padure, bulb de fenicul, rucola, smochine si branza cu mucegai.

Ingrediente:Salată de brânză şi smochine cu sos de miere

  • 4 linguri de miere lichidă
  • 1 linguriţă frunze proaspete de cimbru
  • 1 lingură oţet de mere
  • 2 linguri ulei de rapiţă
  • 2 linguri alune de pădure, prăjite şi tăiate nu foarte mic
  • 1 bulb mic de fenicul, tăiat în felii foarte subţiri (cu o mandolină, dacă aveţi)
  • 2 mâini de rucola
  • 2 smochine proaspete
  • 200g de brânză cu mucegai albastru, tăiată în felii subţiri

 

Mod de preparare:

Mierea se încălzeşte (nu trebuie să fiarbă) într-o crăticioară, împreună cu cimbrul. Apoi se lasă la răcit. Pentru dressing, se amestecă oţetul, uleiul şi se asezonează cu sare şi piper.

Înainte de servire, se amestecă alunele de pădure, feniculul şi rucola cu dressing-ul.

Pe fiecare farfurie se pun felii de brânză, o jumătate de smochină şi o mână de salată. La final, se stropesc brânza şi smochinele cu mierea aromată.

Salată de brânză şi smochine cu sos de miere

Salată de brânză şi smochine cu sos de miere

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Branza cu smochine, nu multumesc! Zic pas

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.