Rulada cu morcovi si frisca

Printeaza

Rulada cu morcovi si frisca din: oua, zahar, morcovi, faina, praf de copt, ghimbir, frisca, nucsoara, vanilie.

Ingrediente:Rulada cu morcovi si frisca

  • 3 ouă
  • 135 g zahăr
  • 100 g făină
  • 2 morcovi
  • o linguriţă praf de copt
  • o linguriţă praf de ghirnbir
  • 1/4 linguriţă nucşoară
  • un praf sare
  • 2 linguriţe scorţişoara
  • esenţă de vanilie
  • 250 ml frişca lichidă
  • 100 g zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Ouăle se freacă bine cu zahărul până se albesc, se adaugă esenţa de vanilie şi se amestecă. Se amestecă făina cu sarea, praful de copt, ghimbirul, nucşoara şi scorţişoara, se cern şi se adaugă peste crema de ouă.

Se răzuie morcovii şi se adaugă, se amestecă şi se toarnă aluatul în tava unsă şi tapetată cu hârtie. Se întinde în strat uniform şi se coace 10 minute.

Intre timp, se bate frişca foarte rece cu zahărul.

Se scoate aluatul pe un prosop umezit, se rulează şi se lasă să se răcească. Se desface aluatul, se umple cu frişca bătută şi se rulează din nou. Se lasă minimum 2 ore la frigider.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.