Rulada cu frisca si banane
PrinteazaRulada cu frisca si banane din: faina, cacao, oua, zahar, gelatina, frisca, cappuccino, lamaie, banane, fulgi de ciocolata.
Pentru blat:
- 4 linguri făină
- 2 linguri pudră de cacao
- 5 ouă
- 7 linguri zahăr
- sare
Pentru umplutura:
- 2 pliculeţe gelatină
- 750 ml friscă lichidă
- 1 esenţă de vanilie
- 60 g zahăr pudră
- 3 linguri praf de cappuccino instant
- zeama de la 1 lămâie
- 3 banane
- fulgi de ciocolată pentru decor
Mod de preparare:
Pentru blat, amesteci gălbenuşurile cu jumătate din zahăr până obţii o spumă, albuşurile le baţi cu restul de zahăr şi un praf de sare, iar făina o cerni cu pudra de cacao.
Amesteci cele trei compoziţii uşor, de jos în sus, apoi torni aluatul obţinut într-o tavă tapetată cu foaie de copt şi o dai 10-15 minute în cuptorul bine încins.
Scoţi blatul pe un prosop umezit, îl rulezi cu grijă şi îl lasi să se răcească.
Pui gelatina la înmuiat în apă rece, după care o topeşti, fără să dea în clocot, pe baie de aburi. Baţi frişca împreună cu zahărul pudră, praful de cappuccino şi cu esenţa.
Adaugi gelatina topită şi amesteci bine. O întinzi 2/3 din cremă peste blatul derulat si aşezi bananele tăiate felii, pe care le-ai stropit în prealabil cu zeamă de lămâie.
Rulezi şi dai la frigider, ca să se întărească crema, apoi o scoţi şi îmbraci rulada cu crema rămasă şi decorezi cu fulgi de ciocolată.
Rulada cu frisca si banane
Pofta buna!