Retete de post: Musaca de macaroane cu ciuperci
PrinteazaO reteta de musaca de macaroane cu ciuperci din: macaroane, mazare, morcovi, ciuperci, ceapa, usturoi, ulei, rosii, sare, piper, busuioc, cimbru, margarina, faina, masline, marar si patrunjel.
- 500 g macaroane
- 200 g mazare
- 2 morcovi
- 500 g ciuperci
- 1 ceapa mare
- 5 catei de usturoi
- 1 ceasca ulei si 1 lingura ulei
- 500 g rosii decojite si taiate marunt
- sare
- piper
- busuioc
- cimbru
- 9 linguri de margarina
- 11 linguri faina
- 8-9 cesti de apa
- 8-10 masline fara samburi
- 4 linguri de marar si patrunjel tocat
Mod de preparare:
Fierbi macaroanele în apă cu sare şi o lingură de ulei timp de 8 minute. Clăteşti macaroanele cu apă rece şi le strecori. Fierbi mazărea timp de 6 minute în apă cu sare şi o strecori. Speli şi tai mărunt morcovul, ciupercile, ceapa, usturoiul şi le căleşti în ulei.
Adaugi roşiile, piper, cimbrul şi busuiocul. Fierbi totul până scade apa şi rămâne doar uleiul.
Pregăteşte sosul bechamel aşa: în margarina topită, pui făina şi amesteci continuu, până capătă o culoare aurie. Adaugi cu mare grijă apa (câte puţină) şi amesteci totul cu telul. Când e gata, iei sosul de pe foc şi pui sare (dacă mai e nevoie) şi pătrunjelul.
Ungi cu ulei o formă termorezistentă şi pui un strat subţire de sos beşamel apoi, în straturi alternative, macaroane şi sos de ciuperci, pre-să- rând deasupra sosului de ciuperci, de fiecare dată, puţină mazăre şi, din nou sos beşamel.
Repeţi operaţia de 4-5 ori, astfel încât să se aştearnă deasupra un strat mai gros de sos beşamel, peste care presari măslinele. Dai totul la cuptorul încins pentru 25- 30 de minute.
Musaca de macaroane cu ciuperci
Pofta buna!