Reteta zilei: Musaca de cartofi cu ciuperci (retete de post)

Printeaza

O reteta delicioasa de musaca de cartofi cu ciuperci din: cartofi, ciuperci, ceapa, morcov, ulei, margarina, bulion, marar, patrunjel, sare si piper.

Musaca de cartofi cu ciuperci

Ingrediente:

  • 1/2 kg cartofi
  • 1/2 kg ciuperci
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 4 linguri ulei
  • 50 g margarina
  • 3 linguri bulion
  • marar
  • patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureţi carto­fii, îi fierbi şi prepari un piure moale de cartofi cu marga- rină, sare şi piper. Cureţi ceapa şi morcovul, le dai pe râzătoare şi le căleşti în ulei încins. Adaugi ciupercile tăia­te mărunt, acoperi cu apă şi le fierbi. Când a scăzut apa le laşi să se răcească şi le treci prin maşina de tocat.

Musaca_de_cartofi_cu_ciuperci

Adaugi bulionul, verdeaţa tocată mărunt şi potriveşti de sare şi piper. Ungi cu margarina o formă şi aşezi în straturi alternativ: un strat de cartofi, un strat de ciuperci. Repeţi operaţia de câteva ori, ter­minând cu stratul de cartofi.

Musaca_de_cartofi_cu_ciuperci_02

Deasupra pui 1 lingură de bulion dizolvată într-o ceaşcă de apă şi verdeaţa tocată mărunt. Laşi la cuptor la foc potrivit timp de 30 de minute. Poţi prepara musacaua şi cu cartofi fierţi în coajă, curăţaţi şi tăiaţi rondele.

Musaca de cartofi cu ciuperci

Musaca de cartofi cu ciuperci

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Trebuie s-o incerc si eu musacaua asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.