Retete de post: Ardei umpluţi cu fasole

Printeaza

Ardei umpluţi cu fasole din: ardei grasi, fasole boabe, ceapa, faina, ulei, boia dulce, patrunjel, frunze de telina, usturoi, tarhon, rosie, zahar si zeama de lamaie.

Ingrediente:

  • 10 ardei grasi
  • 400 g fasole boabe
  • 4 cepe
  • 4 linguri faina
  • 6 linguri ulei
  • 1 lingura boia dulce
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura frunze de telina
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingurita tarhon uscat
  • 1 rosie
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita zeama de lamaie

 

Mod de preparare:

Fasolea se pune la înmuiat cea 8 ore. A doua zi, se fierbe până se înmoaie boabele, schimbând apa de două ori în timpul fierberii. Apoi se scurge. Se curăţă ardeii de cotoare şi seminţe. Ceapa se1 toacă şi se căleşte în 3 linguri ulei. în alte 3 linguri de ulei se căleşte usturo­iul; se presară făina, se stinge cu apă şi se amestecă.

Se umplu ardeii cu un ames­tec de sos alb, ceapă, verdeaţă tocată, fasole boabe, boia, sare şi piper. Se aşază într-o cratiţă cu puţină apă. Se presară tar­hon şi se dă la cuptor 30 min. în ultimele minute de coacere se pun deasupra feliile de roşii.

Din ulei, zahăr, lămâie, pătrujel tocat şi puţină zeamă în care a fiert fasolea se prepară un sos care se toarnă peste ardei înain­te de servire.

Ardei umpluţi cu fasole

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.