Retete pentru masa de Pasti: Friptura de miel aromata
PrinteazaFriptura de miel aromata din: pulpe de miel, scortisoara, curcuma, ghimbir, piper cayenne, coriandru, cardamom si ulei de masline.
- 1.5 kg pulpa de miel dezosata
- 1 lingurița scorțișoara
- 2 lingurite curcuma
- ½ lingurita ghimbir
- ½ lingurita piper cayenne
- 2 lingurite de coriandru
- 1 lingura cardamon
- 1 lingura ulei de masline
- salata de cușcuș și tzatziki pentru servire
Mod de preparare:
Taiați pulpa bucati potrivite. Amestecati condimentele uscate, adaugati ulei si amestecati bine. Ungeti bucatile de carne cu pasta de condimente. Dati la frigider pentru 12-48 de ore. Scoateți carnea de miel din frigider cu 1 ora inainte de a o gati.
Se incalzeste cuptorul la 200 ° C. Puneti carnea de miel intr-o tava si dati la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Scoateți carnea de miel din cuptor și se lasa sa se odihneasca timp de 15 minute inainte de servire.
Serviti cu salata de cușcuș și tzatziki.
Friptura de miel aromata
Pofta buna!