Retete pentru iarna: Muraturi asortate
PrinteazaMuraturi asortate din: gogonele, ardei capia, morcovi, ardei iuti, telina, usturoi, hrean, marar, seminte de mustar, cimbru si sare grunjoasa.
- 4 kg gogonele (verzi, usor parguite sau copate)
- 1 kg ardei capia sau gra (de mici dimensiuni)
- 2-3 morcovi
- 2-3 ardei iuti
- 1 bulb mare de telina
- 4-5 catei de usturoi
- 2 radacini de hrean
- frunze de marar
- seminte de mustar
- seminte de marar uscat
- cimbru
- sare grunojasa
Mod de preparare:
Cureţi şi speli toate legumele şi zarzavaturile, le tai după dorinţă, cureţi usturoiul şi aşezi totul cât mai asortat şi variat în borcane. Adaugi usturoi, seminţe de mărar şi de muştar, cimbru şi frunze de mărar.
Separat, fierbi apa cu sarea, în proporţie de o lingură la un litru de apă, şi o torni fierbinte peste legumele din borcane, având grijă să nu se spargă.
Acoperi cu capace filetate şi le laşi să se răcească, apoi le depozitezi în cămară până vor fi consumate. Alături de legumele menţionate, mai pot fi adăugate bucheţele de conopidă, felii de pepene verde, felii de sfeclă sau varză roşie.
Toate acestea vor spori aroma murăturilor şi le vor da aspect îmbietor.
Muraturi asortate
Pofta buna!
Bune rau muraturile astea