Retete pentru iarna: Muraturi asortate

Printeaza

Muraturi asortate din: gogonele, ardei capia, morcovi, ardei iuti, telina, usturoi, hrean, marar, seminte de mustar, cimbru si sare grunjoasa.

Ingrediente:Muraturi asortate

  • 4 kg gogonele (verzi, usor parguite sau copate)
  • 1 kg ardei capia sau gra (de mici dimensiuni)
  • 2-3 morcovi
  • 2-3 ardei iuti
  • 1 bulb mare de telina
  • 4-5 catei de usturoi
  • 2 radacini de hrean
  • frunze de marar
  • seminte de mustar
  • seminte de marar uscat
  • cimbru
  • sare grunojasa

 

Mod de preparare:

Cureţi şi speli toate legumele şi zarzavaturile, le tai după dorinţă, cureţi usturoiul şi aşezi totul cât mai asortat şi variat în borcane. Adaugi usturoi, seminţe de mărar şi de muştar, cimbru şi frunze de mărar.

Separat, fierbi apa cu sarea, în proporţie de o lingură la un litru de apă, şi o torni fierbinte peste legumele din borcane, având grijă să nu se spargă.

Acoperi cu capace filetate şi le laşi să se răcească, apoi le depozitezi în cămară până vor fi consumate. Alături de legumele menţionate, mai pot fi adău­gate bucheţele de conopidă, felii de pepene ver­de, felii de sfeclă sau varză roşie.

Toate acestea vor spori aroma murăturilor şi le vor da aspect îm­bietor.

Muraturi asortate

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Bune rau muraturile astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.