Retete evreiesti: Latkes de cartofi

Printeaza

Latkes de cartofi din: cartofi, ceapa, oua, faina, sare, ulei.

Ingrediente:Latkes de cartofi

  • 450 g cartofi decojiţi, daţi prin râzătoare
  • 1 lingură ceapă tocată
  • 3 ouă bătute
  • 2 linguri făină obişnuită
  • 1/2 linguriţă sare
  • 125 ml ulei vegetal

 

Mod de preparare:

Cartofii daţi prin râzătoare se leagă într-un tifor pentru prepararea brânzei şi se storc, pentru a scurge cât mai mult lichid posibil. Cartofii se amestecă, într-un castron de dimensiuni medii, cu ceapa, ouăle, făina şi sarea.

Uleiul se încinge într-o tigaie mare şi grea, la temperatură medie spre ridicată. Când este fierbinte, se toarnă câteva linguri mari din amestecul de cartofi, apăsând pentru a forma turtite cu o grosime de 5-10 mm.

Se prăjesc întâi pe o parte, apoi pe cealaltă. Se lasă la scurs pe şervete de bucătărie şi se servesc, fierbinţi.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.