Retete delicioase: Legume la cuptor
PrinteazaO reteta delicioasa de legume la cuptor din: morcovi, pastarnac, cartofi, telina, sfecla, ulei, zahar, lamaie, mustar de dijon, rozmarin, sare si piper.
- 2 morcovi mari
- 2 radacini de pastarnac
- 4 cartofi
- 1 telina potrivita
- 1 sfecla
- 100 g ulei
- 1 lingura zahar
- 1 lamaie
- 4 linguri mustar de dijon
- 2 fire de rozmarin
- sare si piper
Mod de preparare:
Spălaţi bine legumele frecându-le cu o perie de plastic şi, fără a le curăţa de coajă, tăiaţi-le în bastonaşe de grosimea unui deget, nu mai subţiri. Puneţi-le într-un castron şi presărati-le cu sare şi piper.
Radeti lămâia pe răzătoarea mică şi stoarceti-o apoi de zeamă. Puneţi în zeama de lămâie coaja rasă, adăugaţi zahărul, uleiul, muştarul şi rozmarinul, tocat cât mai mărunt.
Amestecaţi bine şi turnaţi sosul format în castron, peste legume. Amestecaţi bine, acoperiţi castronul cu folie de plastic şi lăsaţi-l în repaus 20 de minute.
Puneţi legumele împreună cu sosul din castron într-o tavă întinsă şi puneţi tava în cuptorul încins. Coaceţi legumele la foc iute până când se pătrund şi se rumenesc bine, devenind astfel crocante.
Legume la cuptor
Pofta buna!