Orez cu pasta de masline din: ulei, orez, masline, usturoi, apa, sare. Ingrediente: 1 lingura ulei 2 cani orez 300gr de măsline 1 catel de usturoi 4 cani apă fierbinte ½ lingurita de sare Mod de preparare: Adaugati măslinele în blender. Adăugați 3 linguri de apă și procesati până când obțineți o […]
Retete de post: Orez cu sofran, mazare si busuioc
PrinteazaOrez cu sofran, mazare si busuioc din: orez, margarina, sofran, sare, piper alb, ulei de masline, patrunjel, busuioc verde, mazare, rosii cherry.
- 300 orez
- 50 margarină
- un praf şofran
- sare
- piper alb măcinat
- 2-3 linguri ulei de măsline
- o legătură pătrunjel
- 2-3 fire busuioc verde
- 200 mazăre
- 300 roşii cherry
Mod de preparare:
Se alege orezul, se trece prin câteva ape şi apoi se pune să fiarbă într-o cratiţă, cu trei căni de apă.
Se adaugă sare şi un praf de piper şi se lasă la foc potrivit. După ce a fiert orezul, se pune margarina şi un praf de şofran.
Se amestecă uşor ca să nu se zdrobească, se acoperă cu un capac, apoi se înfăşoară într-un prosop de bucătărie.
Roşiile cherry se spală, se taie feliuţe potrivite şi se călesc împreună cu mazărea fiartă în uleiul de măsline încins.
Se adaugă busuioc verde şi pătrunjel tocat mărunt, apoi se înăbuşe atât cât să-şi lase aromele.
Orezul se amestecă cu legumele călite, se condimentează dacă mai este nevoie cu sare şi se serveşte ornat cu frunzuliţe de busuioc verde.
Orez cu sofran, mazare si busuioc
Pofta buna!
poate iti place si:
Orez cu carnat afumat
Orez cu carnat afumat din: orez, carnati, ardei, ceapa, usturoi, ulei. Ingrediente: 2 cârnaţi afumaţi 250 g orez 750 ml supă de pui un ardei gras roşu 2 fire ceapă verde o ceapă uscată albă 2 căţei usturoi 2 frunze dafin 2 linguri ulei o linguriţă cimbru uscat un cuişor verdeaţă, după gust boia sare […]
Orez cu legume si peste
Orez cu legume si peste din: orez, peste, ardei, ceapa, dovlecel, ulei, vin. Ingrediente: 300 g orez cu bob lung 400 g peşte file 2 ardei graşi de culori diferite o ceapă un dovlecel o legătură pătrunjel 2 linguri ulei 100 ml vin sare Mod de preparare: Ceapa tăiată mai mare se pune la […]
Pofta buna!