Orez cu carnat afumat

Printeaza

Orez cu carnat afumat din: orez, carnati, ardei, ceapa, usturoi, ulei.

Ingrediente:Orez cu carnat afumat

  • 2 cârnaţi afumaţi
  • 250 g orez
  • 750 ml supă de pui
  • un ardei gras roşu
  • 2 fire ceapă verde
  • o ceapă uscată albă
  • 2 căţei usturoi
  • 2 frunze dafin
  • 2 linguri ulei
  • o linguriţă cimbru uscat
  • un cuişor
  • verdeaţă, după gust
  • boia
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se taie rondele cârnaţii şi se rumenesc în ulei. Se scot şi se adaugă ardeiul, ceapa uscată, ceapa verde şi usturoiul tocate mărunt, cimbrul şi foile de dafin.

Se lasă 2 minute, se adaugă şi orezul, se lasă 5 minute, se pun boiaua, sarea şi piperul, după gust, apoi se toarnă supa. Se pune cuişorul, se adaugă şi cârnaţii şi, când a scăzut apa, mâncarea este gata.

Se serveşte cu verdeaţă, după gust.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.