Orez cu carnat afumat
PrinteazaOrez cu carnat afumat din: orez, carnati, ardei, ceapa, usturoi, ulei.
- 2 cârnaţi afumaţi
- 250 g orez
- 750 ml supă de pui
- un ardei gras roşu
- 2 fire ceapă verde
- o ceapă uscată albă
- 2 căţei usturoi
- 2 frunze dafin
- 2 linguri ulei
- o linguriţă cimbru uscat
- un cuişor
- verdeaţă, după gust
- boia
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se taie rondele cârnaţii şi se rumenesc în ulei. Se scot şi se adaugă ardeiul, ceapa uscată, ceapa verde şi usturoiul tocate mărunt, cimbrul şi foile de dafin.
Se lasă 2 minute, se adaugă şi orezul, se lasă 5 minute, se pun boiaua, sarea şi piperul, după gust, apoi se toarnă supa. Se pune cuişorul, se adaugă şi cârnaţii şi, când a scăzut apa, mâncarea este gata.
Se serveşte cu verdeaţă, după gust.
Pofta buna!