Retete de post: mancare de praz
PrinteazaRetete de post: mancare de praz din: praz, ceapa, pasta de ardei, ulei, sare, vin, piper, cimbru, masline, patrunjel.
- 2-3 fire de praz
- 1 ceapă
- 1 lingură pastă de ardei
- 2 linguri pastă de tomate
- 1 lingură ulei
- sare
- piper
- cimbru uscat
- 1 foaie dafin
- 70 ml vin alb
- pătrunjel verde tocat fin
- o mână bună de măsline negre
Mod de preparare:
Curăţăm ceapa şi prazul. Tocăm ceapa fin şi prazul în bucăţi de aproximativ 2 cm. Punem ceapa la călit în uleiul încins.
Când ceapa s-a înmuiat, se adaugă bucăţile de praz. Le lăsăm câteva minute, apoi se adaugă pasta de ardei şi pasta de tomate. Stingem cu apă caldă.
Se adaugă sare, piper, cimbru, foaia de dafin, vinul şi lăsăm să dea un clocot, apoi transferăm mâncarea într-un vas termorezistent şi dăm la cuptor pâpă se îngroaşă şi prazul s-a înmuiat. Cu câteva minute înainte, se adaugă măslinele spălate.
Servim mâncarea presărată cu pătrunjel verde tocat fin şi 1-2 feliuţe de lămâie.
Pofta buna!