Retete de Craciun: Salata aperitiv cu carne fiarta

Printeaza

Retete de Craciun: Salata aperitiv cu carne fiarta din: rasol de vita, castraveti, ceapa, cartofi, mustar, sare, piper, ulei, patrunjel.

Ingrediente:Salata aperitiv cu carne fiarta

  • 300 g rasol de vită fiert
  • 3-4 castraveţi acri
  • 4-6 fire de ceapă verde
  • 2-3 car­tofi
  • 3 linguri cu muştar dulce
  • sare
  • piper
  • 2 linguri cu ulei
  • 3-4 tije de pătrunjel verde

 

Mod de preparare:

Spălaţi cartofii cu un burete aspru, puneţi-i să fiarbă în apă caldă cu vasul acoperit. Când coaja crapă uşor, scoateţi cartofii, curăţaţi-i şi taiaţi-i felii sub­ţiri cât sunt calzi.

Stropiţi cu 1 lingură de ulei, puneţi cartofii intr-un castron adanc.

Tăiaţi carnea felii subţiri, la fel procedaţi cu castraveţii acri. Treceţi totul în castronul cu cartofi. Din muştar dulce, restul de ulei, sare, piper măcinat, ceapă verde tocată fin, faceţi un amestec, omogenizaţi, turnaţi în castron.

Folosiţi două furculiţe ca să amestecaţi totul fară să sfărâmaţi feliile de cartofi. Neteziţi suprafaţa salatei, decoraţi cu tije de pătrunjel verde pe care le-aţi spălat şi le-aţi uscat în prosop.

Ţineţi castronul la rece 1 oră, serviţi fară pâine.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.