Retete aperitive: Salata boeuf

Printeaza

Salata boeuf din: mazare, carne de vita, morcovi, cartofi, oua, catraveti murati, maioneza, smantana, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Salata boeuf

  • 300 g mazăre
  • 150 g carne de vită fiartă
  • 3 morcovi
  • 2 cartofi
  • 2 ouă
  • 3 castraveţi muraţi
  • 4-5 linguri maioneză
  • o lingură smântână
  • pătrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Morcovii, cartofii şi mazărea se pun la fiert în vase separate. Se pun la fiert si cele două ouă.

Carnea fiartă se taie cât mai mărunt, morcovii şi cartofii la fel, şi se pun într-un castron. Se adaugă mazărea, castraveţii acri tăiaţi mărunt şi scurşi de zeamă. Se potriveşte gustul de sare şi piper si se pun maioneza şi smântână.

Se lasă la rece pentru două ore, înainte de servire.

Ouăle fierte şi decojite se taie jumătăţi şi se servesc alături de salata de boeuf ornată cu pătrunjel şi boabe de mazăre deasupra.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.