Reteta zilei: Tartă cu caşcaval şi pere

Printeaza

O reteta delicioasa de tarta cu cascaval si pere din: aluat de foietaj, pere, bacon, cascaval, ceapa, vin rosu, ulei si baza pentru mancaruri.

Tartă cu caşcaval şi pere

Ingrediente:

  • 200 gr aluat de foietaj
  • 400 gr pere
  • 150 gr bacon
  • 100 gr caşcaval
  • 100 gr ceapă
  • 50 ml vin roşu
  • 30 ml ulei
  • 10 gr bază pentru mâncăruri

 

Mod de preparare:

Aluatul se taie de mări­mea formelor, se aşează în ele cu marginea ridicată, a- poi se coc circa 15 minute în cuptorul încins la 18o°C.

Tarta_cu_cascaval_si_pere_02

Ceapa se taie julien, se căleşte în ulei cu 50 gr de bacon tăiat bucăţele, apoi se pun pe tartele coapte.

Tarta_cu_cascaval_si_pere_03

Perele se taie pe orizontală în felii de circa 5-6 mm, li se scot sâmburii şi se pun la călit în tigaia în care s-a călit ceapa, se condimen­tează cu baza pentru mân­căruri şi se stropesc cu vin.

Tarta_cu_cascaval_si_pere_04

Forma perelor se re­constituie, aşezând alterna­tiv pe un băţ de frigăruie fe­lii de pere, caşcaval şi bacon. Perele se pun apoi în tarte, peste ceapă, şi se gratinează 10-15 minute la 150°C.

Tarta_cu_cascaval_si_pere_05

Tartă cu caşcaval şi pere

Tartă cu caşcaval şi pere

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Vreau si eu din tarta asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.