Reteta zilei: Placinta cu legume

Printeaza

Placinta cu legume din: praz, unt, morcovi, ciuperci, varza de bruxelles, usturoi, crema de branza, branza, smantana, oua, mere, nuci, aluat, sare, piper.

Placinta cu legume

Placinta cu legume

Ingrediente: 

  • 225gr praz
  • 165 gr unt
  • 225gr morcovi, cuburi
  • 225gr ciuperci, feliate
  • 225gr varza de bruxelles, sferturi
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 115gr crema de branza
  • 115gr branza, rasa
  • 150ml smantana
  • 2 oua, batute
  • 225gr mere
  • 225gr nuci cajuu sau de pin
  • 350gr aluat de patiserie (foi de placinta)
  • sare si piper

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 180C. Curatati si spalati foarte bine prazul. Taiati felii si uscati pe prosoape de hartie.

Placinta cu legume
Incalziti 40gr unt intr-o tigaie si gatiti prazul impreuna cu morcovul timp de 5 minute. Adaugati ciupercile, varza de bruxelles si usturoiul si mai gatiti 2 minute. Tranferati legumele intr-un bol si lasati sa se arceasca.
Intr-un alt bol amestecati branzeturile cu smantana si oualele. Asezonati si adaugati peste legumele care s-au racit.

Placinta cu legume
Curatati si taiati merele cuburi, adaugati peste legume, impreuna cu nucile.
Topiti restul de unt si ungeti o tava rotunda si 2/3 din aluat. Asezati in tava pe masura ce le ungeti.

Placinta cu legume
Adaugati amestecul de legume. Taiati aluatul care depaseste marginile tavii. Ungeti restul de aluat si taiati bucati pe care le asezati deasupra amestecului de legume.
Coaceti 35-40 de minute. Lasati sa se odihneasca 5 minute.

Placinta cu legume
Taiati si serviti imediat.

Placinta cu legume

Placinta cu legume

Placinta cu legume

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.