Reteta zilei: Peste la aburi

Printeaza

Peste la aburi din: peste, fasole neagra, zahar ghimbir, usturoi, sherry, sos de soia, ceapa verde, alune, ulei de susan.

 

Ingrediente: 

  • 2 pesti, de aproximativ 675-800g fiecare
  • 1 1/2 linguri fasole neagra
  • 1 1/2 lingurite zahar
  • 2 linguri rădăcină de ghimbir, ras
  • 4 catei de usturoi, tăiat în felii subțiri
  • 2 linguri sherry
  • 2 linguri de sos de soia
  • 4-6 cepe verzi, tocate
  • 3 linguri de alune
  • 2 lingurite ulei de susan

 

 

Mod de preparare:

Spalati, curatati si uscati pestele. Crestati cu ajutorul unui cutit.

peste_la_aburi

Pasati jumatate din fasole amestecati apoi cu zahar si restul de boabe intregi.

Se pune un pic de ghimbir și usturoi în interiorul cavității fiecărui pește și apoi se aseaza intr-o tava.

Se freaca pestele cu amestecul de fasole, apoi se presara ghimbirul rămas și usturoiul.

Se acoperă și se răcește timp de 30 de minute. Se gatesc la aburi.

peste_la_aburi-_02

Se stropesc cu sherry si jumatate din sosul de soia. Gatiti la aburi 15-20 de minute.

Se adauga sosul de soia rămas și se presară cu ceapa verde.

Se incalzeste o tigaie, se adauga pestele si se presara cu uleiul de susan.

Rumeniti 2-3 minute.

Serviti imediat cu arahide maruntite.

peste_la_aburi-_03

Peste la aburi

peste_la_aburi-_03

 

Pofta buna!

 

 

Souvlaki de Pește și Fructe de Mare

Souvlaki de Pește și Fructe de Mare din: creveti, fileuri de peste, suc de lamaie, usturoi, ulei de masline, oregano, piper, sare. Descoperă savoarea autentică a Greciei cu o rețetă excepțională, o variantă sofisticată și aromată a clasicului souvlaki. Inspirată de briza mării și tradițiile culinare ale zonelor de coastă, această rețetă îmbină textura delicată […]

retete

Mâncare de Pește cu Cimbru și Vin Alb

Mâncare de Pește cu Cimbru și Vin Alb din: fileuri de peste, vin alb sec, ulei de masline, cimbru, usturoi, suc de lamaie, sare, piper. Descoperă o rețetă care îmbină simplitatea cu eleganța, oferind un preparat de pește îmbogățit cu aroma proaspătă a cimbrului și notele subtile ale vinului alb. Acest fel de mâncare ușor […]

 

 

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.