Reteta zilei: Paste umplute cu branza si sos de rosii

Printeaza

Paste umplute cu branza si sos de rosii din: ulei de masline, ceapa, usturoi, carne de vita, vin rosu, pasta de tomate, rosii, sos de rosii, sare, piper, busuioc, patrunjel, oregano, ricotta, mozzarella, parmezan, busuioc, cannelloni.

Paste_umplute_cu_branza_si_sos_de_rosii_08

Ingrediente sos: 

  • 1 lingura ulei de masline
  • ½ ceasca de ceapa tocata
  • 4 căței de usturoi tocat
  • 1 kg carne de vita tocata
  • ½ ceasca vin rosu
  • 1 cutie pasta de tomate
  • 1 cutie rosii cubulete
  • 1 cutie sos de rosii
  • ½ linguriță de sare
  • 1 linguriță de piper negru
  • 2 linguri de busuioc proaspăt tocat
  • 1 ligurita patrunjel uscat
  • 1 linguriță oregano uscat

Ingrediente umplutura:

  • 450gr ricotta
  • 2 cesti mozzarella mărunțită
  • ½ ceasca parmezan ras
  • ¼ ceasca busuioc proaspat tocat
  • ½ linguriță pătrunjel uscat
  • ½ linguriță oregano uscat
  • 12 cannelloni

 

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 170C.

Incalziti uleiul de măsline într-o tigaie mare, se adauga ceapa, gatiti 3-4 minute apoi se adaugă usturoiul și gatiti timp de un minut.

Adaugati carnea si rumeniti. Adaugati vinul roșu, pasta de tomate, rosii cubulete si sos de rosii.

Paste_umplute_cu_branza_si_sos_de_rosii
Adaugati sare, piper negru, busuioc proaspăt, patrunjelul si oregano.

Paste_umplute_cu_branza_si_sos_de_rosii_02
Reduceti focul la mic, acoperiti și se fierbe 20-30 minute.

Aduceti o oală mare de apă la fiert.

Adaugati pastele si gatiti 4-5 minute, scurgeti, apoi pastrati deoparte.

Într-un bol mediu, combinati ricotta, 1 cana mozzarella, parmezan, busuioc, pătrunjel și oregano.

Paste_umplute_cu_branza_si_sos_de_rosii_03
Puneti acest amestec într-o pungă si taiati coltul pungii, apoi umpleti pastele.

Paste_umplute_cu_branza_si_sos_de_rosii_04
Se toarnă jumătate din sos într-un vas de copt, adaugati pastele umplute.

Paste_umplute_cu_branza_si_sos_de_rosii_05

Apoi turnati restul de sos.

Paste_umplute_cu_branza_si_sos_de_rosii_06
Acoperiti cu restul de brânză.

Paste_umplute_cu_branza_si_sos_de_rosii_07
Dati la cuptor și coaceti timp de 20-25 de minute.

Serviti calde.

Paste_umplute_cu_branza_si_sos_de_rosii_08

Paste umplute cu branza si sos de rosii

Paste_umplute_cu_branza_si_sos_de_rosii_08

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Interesante pastele astea. Foarte tare modul in care le-ai facut

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.