Reteta zilei: Orez cu creveti
PrinteazaOrez cu creveti din: orez, apa, ulei de susan,usturoi, morcov, creveti, apa, sos de peste, sare, ceapa verde.
Ingrediente:
- 1 cană orez
- 7 căni de apă
- 1 lingură ulei de susan
- 2 catei usturoi, mărunțit
- ¼ cana morcov tocat
- 1 cană creveți
- 7 căni de apă
- 1 lingură sos de pește
- 1 lingurita sare
- 3 cepe verzi, tocate
Mod de preparare:
Puneți orezul într-un bol mare și acoperiți cu aproximativ 4 căni de apă și pastrati deoparte două ore. Se scurge bine orezul.
Încălziți uleiul de susan la foc mediu într-un vas mediu, apoi adăugați usturoiul, morcovul și creveții și gatiti timp de aproximativ 30 de secunde, amestecând aproape incontinuu.
Adăugați orezul și continuați să gațiți timp de câteva minute. Adăugați 7 căni de apă și fierbeti timp de 30 de minute, amestecând ocazional.
Adăugați sosul de pește și sare. Serviti garnisit cu ceapă verde tocată.
Orez cu creveti
Pofta buna!