Reteta zilei: Gratin de varza de bruxelles
PrinteazaGratin de varza de bruxelles din: varza de bruxelles, unt topit, sare, piper, pesmet, branza, smantana lichida.

Gratin de varza de bruxelles
Ingrediente:
- 2 kg varza de bruxelles, taiata in jumatati
- 3 linguri unt topit
- sare
- piper negru
- 1 cană pesmet
- 1/4 cană branza rasa
- 1 1/4 cani smântână lichida
Mod de preparare:
Se încălzește cuptorul la 200C. Puneti verzele intr-un vas de copt si se amesteca cu 2 linguri de unt topit, 3/4 linguriță de sare și 1/4 linguriță piper.
Asezati uniform in vas. Dati la cuptor timp de 25-30 de minute, intorcand la jumatatea timpului.
Între timp, adaugati pesmetul intr-un bol mediu. Se adauga restul de unt și se presară cu 1/8 linguriță sare. Se incorporeaza branza si se amesteca.
Scoateti vasul din cuptor si incorporati smantana si se presară cu 1/4 linguriță de sare.
Dati din nou la cuptor timp de 10 minute.
Se scoate tava din cuptor si presarati amestecul de pesmet.
Mai gatiti 3-5 minute.
Lasati sa se odihneasca si serviti gratinul cald.
Gratin de varza de bruxelles
Pofta buna!
O sa incerc si eu gratinul de varza, sa vedem cum iese