Reteta tarta cu ceapa

Printeaza

Reteta tarta cu ceapa din: faina, sare, oua, unt, drojdie, lapte, ceapa, slanina, chimion.

Ingrediente:Reteta tarta cu ceapa

  • 375 g făină
  • 1 priză de sare
  • 1 ou
  • 105 g unt
  • 1/2 de cub de drojdie
  • cca 175 ml lapte călduţ
  • 750 g ceapă
  • 150 g slăninuţă afumată
  • 150 g creme fraiche
  • 3 ouă mici
  • sare
  • chimion
  • făină pentru suprafaţa de lucru
  • grăsime pentru uns forma

 

Mod de preparare:

Într-un vas se pun făina, sarea, oul şi 75 g de unt. Drojdia se amestecă cu laptele călcluţ, apoi se frământă împreună cu mixul pe bază de făină, rezultând un aluat nu foarte tare, care se lasă la dospit acoperit circa o oră.

Aluatul se frământă bine pe o suprafaţă de lucru acoperită cu făină, se intinde cu făcăleţul şi se aşează într-o formă de pizza sau de tartă, unsă cu grăsime. Aluatul se ridică peste mar-ginile formei, apoi se mai lasă la dospit acoperitincă 20 de minute.

Pentru umplutură se curăţă ceapa şi se taie inele subţiri. Slăninuţa se taie cubuleţe, apoi se căleşte împreună cu ceapa în restul untului, până când aceasta devine sticloasă.

Cuptorul se preîncălzeşte la 200 °C. Creme fraiche se amestecă cu ouăle, cu sarea şi cu chimionul. Se adaugă mixul de ceapă şi slăninuţă răcit şi se omogenizează, apoi se imparte uniform peste aluat şi se coace 35-40 minute.

Reteta tarta cu ceapa

Reteta_tarta_cu_ceapa

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.