Tarta cu ceapa caramelizata si parmezan

Printeaza

Tarta cu ceapa caramelizata si parmezan din: faina, unt, lapte, salote, zahar, vin, branza, parmezan, oua.

Ingrediente:Tarta cu ceapa caramelizata si parmezan

  • 400 g făină
  • 220 g unt topit
  • 120 ml lapte
  • 8 salote
  • 2 linguri cu zahăr
  • 200 ml vin roşu
  • 75 g parmezan
  • 250 g brânză de capră
  • 4 ouă
  • 100 ml lapte
  • sare
  • piper măcinat
  • cimbru
  • unt
  • făină pentru tapetat

 

Mod de preparare:

Amestecă ingredientele de aluat şi frământă până obţii o cocă netedă. înveleşte-o în folie alimentară şi ţine-o la rece o jumătate de oră.

Taie julien şalotele. Topeşte zahărul în tigaie, adaugă ceapa şi lasă până se caramelizează. Adu vinul la temperatura de fierbere şi ţine pe foc, amestecând, până începe să se îngroaşe.

Rade parmezanul îrrtr-un bol, adaugă brânza mărunţită, ouăle bătute şi laptele. Amestecă şi condimentează cu sare, piper şi cimbru, întinde aluatul în tava unsă cu unt şi tapetată cu făină, înţeapă-l cu furculiţa din loc în loc, acoperă-l cu hârtie de copt şi pune deasupra boabe de fasole, mazăre uscată sau orez.

Coace la 190 de grade, pentru 30 de minute.

Indepărtează boabele şi hârtia, adaugă umplutura şi mai dă la cuptor o jumătate de oră. Decorează cu fire de cimbru.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.