Reteta clasica: Ciorba de potroace

Printeaza

Ciorba de potroace din: maruntaie de pasare, zeama de varza, ceapa, leustean, patrunjel, morcov, ardei, orez, oua, apa.

Ingrediente:Ciorba de potroace

  • măruntaie de pasăre (în special curcan şi gâscă)
  • 1 l zeamă de varză
  • o ceapă
  • 2 crenguţe leuştean
  • un pătrunjel
  • un morcov
  • un ardei verde mic
  • 2 linguri orez
  • 2 ouă
  • 1 l apă

 

Mod de preparare:

Se taie ceapa mărunt şi se pune cu zeama de varză, amestecată cu apă, la fiert. Când dă în clocot se adaugă bucăţelele de carne, pătrunjelul şi morcovul, date prin răzătoarea mică şi se lasă să fiarbă.

Când carnea esste aproape fiartă, se adaugă orezul şi se mai lasă să fiarbă. 15 minute. La sfârşit se presară leuştean tăiat mic şi se lasă să dea în două clocote. Se ia de pe foc.

Se bat ouăle şi se toarnă în ciorbă, încet, amestecând. Se poate pune şi puţin sos de roşii.

Se serveşte cu ardei iute.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.