Reteta bors

Printeaza

Reteta bors din: ceapa, patrunjel, morcovi, untura, varza, pasta de tomate, sfecla, zahar, sare, piper.

Ingrediente:

  • 3 cepe
  • 1/2 de rădăcină de pătrunjel
  • 2 morcovi
  • 25 g untură
  • 250 g varză albă
  • 600 ml supă de vită
  • 2 linguri de pastă de tomate
  • 1 borcan de sfeclă roşie
  • 1 linguriţă de zahăr
  • 3 linguri de zeamă de lămâie
  • sare
  • piper
  • pătrunjel

 

Mod de preparare:

Ceapa, rădăcina de pătrunjel şi morcovii se curăţă, se cojesc şi se taie cubuleţe, apoi se călesc 10 minute în untură.

Varza se curăţă, se spală şi se taie fin. Se adaugă peste legume împreuna cu supa şi pasta de tomate şi se clocoteşte totul la foc mic 40 de minute.

Sfecla roşie se scurge, se tăie mărunt şi se adaugă în borş, care se asezonează cu zahăr, cu zeamă de lămâie, cu sare şi cu piper. Borşul se serveşte cu pătrunjel presărat pe deasupra.

 

Reteta bors

Reteta_bors

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.