Pulpe de miel cu cimbru la cuptor

Printeaza

Pulpe de miel cu cimbru la cuptor din: pulpe de miel, ceapa, usturoi, ulei, cimbru, cartofi, otet, vin, apa, boia, sare.

Ingrediente:Pulpe_de_miel_cu_cimbru_la_cuptor

  • 2 pulpe miel
  • 2 cepe
  • 1 căpătână usturoi
  • 2 linguri ulei
  • cimbru proaspăt
  • cartofi natur

Pentru bait:

  • 50 ml otet
  • 200 ml vin alb sec
  • 500 ml apă
  • 12 boabe piper
  • 1 linguriţă boia dulce
  • 1 linguriţă boia iute
  • sare

 

Mod de preparare:

Amesteci ingredientele pentru baiţ şi le torni peste pulpele de miel spălate şi curăţate de pieliţe. Le ţii 3 ore la rece. Cureţi cepele şi le mărunţeşti. Procedezi la fel cu usturoiul.

Torni baiţul într-o tavă, adaugi usturoiul şi ceapa, aşezi pulpele de miel şi le stropeşti cu ulei. Acoperi tava cu folie de aluminiu şi o dai la cuptor 2 ore.

Incerci carnea şi, dacă este pătrunsă, dai deoparte folia, apoi presari cimbru proaspăt. Mai ţii friptura la cuptor încă 15-20 de minute, până se rumeneşte frumos.

Dacă doreşti, poţi servi pulpele alături de cartofi natur.

Pulpe de miel cu cimbru la cuptor

Pulpe_de_miel_cu_cimbru_la_cuptor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.