Pui fript in folie, cu legume si sos

Printeaza

Pui fript in folie, cu legume si sos din: pui, ceapa, ardei, cartofi, ulei, sos, usturoi, sare, piper.

Ingrediente:Pui fript in folie, cu legume si sos

  • 4 bucăţi de pui (pulpe fără spate, jumătăţi de piept)
  • 1 ceapă medie
  • 1 ardei gras roşu, mare
  • 1 ardei gras portocaliu
  • 4 cartofi medii
  • 1 lingură ulei
  • sos barbecue
  • pudră de usturoi
  • sare
  • piper proaspăt măcinat

Mod de preparare:

Pudraţi carnea cu sare, piper şi un pic de praf de usturoi, desprindeţi parţial pielea şi puneţi sub ea puţin sos barbecue. Tăiaţi ardeii fâşii, ceapa peştişori şi cartofii în rondele de cca 1 cm grosime.

Incingeţi uleiul, prăjiţi legumele împreună, la foc iute, amestecând mereu, 5-6 min. Luaţi de pe foc, săraţi şi piperaţi, pudraţi un pic de boia iute, dacă vă place.

Tăiaţi 4 bucăţi mari de folie de aluminiu alimentară, groasă (sau pusă în două).

Puneţi un pic de sos pe mijlocul fiecărei folii, apoi aşezaţi o bucată de pui, acoperiţi-o cu 1/4 din legume şi turnaţi iar sos. împăturiţi bine totul şi strângeţi capetele foliei.

Puneţi pe grătar încă o bucată mare de folie, la 15 cm deasupra jarului. Aşezaţi pacheţele pe ea. întoarceţi-le după 20-25 min şi mai lăsaţi încă 25 min.

Desfaceţi cu grijă pacheţelele, căci vă puteţi opări cu aburul care iese din ele.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.