Pui cacciatore (varianta)
PrinteazaPui cacciatore din: fusilli, ulei de masline, piept de pui, ciuperci, ardei, usturoi, sare, piper, rosii, masline, patrunjel.
- 120 g de paste fusilli integrale
- 2 linguriţe de ulei de măsline
- 450 g de file de piept de pui dezosat, tăiat în fâşii cu grosimea de 1 centimetru
- 230 g de ciuperci cremini (cafenii), tăiate în câte patru bucăţi
- 1/2 ardei gras roşu tăiat în fâşii, pe lungime
- 1 ceapă mică, mărunţită
- 2 căţei de usturoi, tocaţi
- 1/4 linguriţă de sare
- 1/4 linguriţă de piper negru măcinat
- 400 g de roşii la conservă
- 20 măsline negre mari, fără sâmburi
- 1 lingură de pătrunjel tocat mărunt
Mod de preparare:
Prepara pastele urmând instrucţiunile de pe ambalaj. Incalzeste uleiul într-o tigaie de teflon, acoperită cu un capac, la foc mediu spre ridicat.
Adaugă carnea şi căleşte-o, amestecând ocazional, până când se rumeneşte pe toate părţile – circa 4 minute. Transferă compoziţia într-un bol.
Combina într-o tigaie ciupercile, ardeiul roşu, usturoiul, ceapa, sarea şi piperul negru măcinat.
Setează aragazul la foc mediu, acoperă recipientul cu un capac şi căleşte ingredientele până când ciupercile
elimină apa (circa 3 minute).
Scoate capacul şi fierbe totul cât să se evapore lichidul, aproximativ 8 minute.
Adauga roşiile (împreună cu sucul) şi bucăţelele de pui cu surul lăsat de acestea. Lasă ingredientele să fiarbă la foc mic.
Toarna pastele scurse peste mixtura din tigaie. Completează cu măslinele şi amestecă uşor ca să se omogenizeze.
Presară pătrunjel tocat şi serveşte.
Pui cacciatore
Pofta buna!