Prăjitură cu rubarbă si bezea

Printeaza

Prăjitură cu rubarbă si bezea din: rubarba, faina, unt, zahar pudra, oua, lapte, bicarbonat, coaja rasa de lamaie.

Prajitura cu rubarba si bezea

Ingrediente:

  • 4-5 tije de rubarbă
  • 300 g făină
  • 100 g unt
  • 350 g zahăr pudră
  • 3 ouă
  • 150 ml lapte
  • 1 linguriţă amoniac sau bicarbonat
  • 1 linguriţă coajă rasă de lămâie

 

Mod de preparare:

Freci untul cu 150 g zahăr şi cu cele 3 gălbenuşuri până obţii o cremă omogenă.

Dizolvi apoi amoniacul în lapte, le încorporezi treptat în cremă, la urmă pui făina în ploaie şi coaja de lămâie şi amesteci bine totul.

Ungi o tavă cu unt, o tapetezi cu făină şi torni aluatul. Speli apoi bine tijele de rubarbă, le cureţi de coajă, le tai bucăţi de 3-4 cm.

Lungime pe care le aşezi peste aluat. Dai prăjitura la cuptor pentru 20 de minute.

Intre timp, baţi albuşurile spumă cu zahărul şi când s-au întărit, pui vasul îrtr-o cratiţă mai largă cu apă care clocoteş­te şi continui să baţi cu albuşurile pe baie de cburi până obţii o bezea pe care o întinzi peste prăjitură.

O mai laşi la cuptor încă 10-15 minute, cât să se rumenească.

Prăjitură cu rubarbă si bezea

Prajitura cu rubarba si bezea

Pofta bună!

Incoming search terms:

  • prajitura cu rabarbar
  • prajitura cu rubarba si bezea
  • prajitura cu rabarbar si spuma
  • prajitura cu rubarba si spuma
  • placinta cu rubarba si bezea
  • prajitura cu rubarba si bezea reteta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.