Prajitura cu mure si ciocolata

Printeaza

Prajitura cu mure si ciocolata din: cacao, apa, oua, ulei, faina, praf de copt, rom, ciocolata, mascarpone, mure, zahar, amidon, nuci.

Ingrediente:

  • 25 g cacao neagră
  • 75 ml apă
  • 3 ouă
  • 100 g zahăr
  • 60 ml ulei
  • 140 g făină
  • 1/2 linguriţă praf de copt
  • esenţă de rom
  • 100 g ciocolată neagră
  • 250 g mascarpone
  • 200 g mure
  • 2 linguri zahăr brun
  • 1 lingură amidon de porumb
  • 50 g zahăr
  • 40 g nuci

 

Mod de preparare:

Pentru blat se pune cacao într-un vas, se toarnă apa clocotită, se amestecă bine şi se lasă la răcit. Se strecoară compoziţia pentru a nu rămâne cocoloaşe de cacao. Se bat albuşurile spumă tare cu un praf de sare.

Se adaugă jumătate din cantitatea de zahăr şi se mixează până se obţine o bezea lucioasă.

Gălbenuşurile se freacă cu restul de zahăr până devin albe şi cremoase. Se toarnă treptat uleiul, esenţa de rom, apoi compoziţia de cacao răcită. Se pune făina cu praful de copt, apoi, în 2-3 reprize, bezeaua.

Se toarnă compoziţia într-o tavă (30×18 cm) tapetată cu hârtie de copt, se dă la cuptor la foc mediu, timp de 30 de minute, apoi se scoate şi se lasă la răcit.

Pentru crema 1 se topeşte ciocolata la bain-marie şi se mixează bine mascarpone. Se adaugă ciocolata topită şi răcită peste crema de mascarpone şi se mixează.

Pentru crema 2 se pun murele la fiert cu zahărul pentru 5 minute, se adaugă amidonul şi se lasă să mai fiarbă câteva minute (amestecând continuu), până se îngroaşă compoziţia.

Blatul răcit se taie în două bucăţi egale (pe mijloc), apoi fiecare parte se taie în două, pe orizontală.

Se pune unul dintre blaturi pe platou, se adaugă 1/3 din crema de ciocolată, se pune alt blat, se adaugă crema de mure, se aşază al treilea blat, se întinde 1/3 din crema de ciocolată, se aşază ultimul blat şi se întinde restul de cremă.

Pentru ornat se carameli-zează nucile. Se pune zahărul pe foc mic, într-o cratiţă şi, când devine lichid, se adaugă nucile tăiate mărunt şi se amestecă repede. Se răstoarnă compoziţia pe o hârtie de copt.

Cu ajutorul ciocanului de şniţele se mărunţesc nucile învelite în hârtie de copt şi într-un prosop. Se presară nucile peste crema de ciocolată.

Se dă prăjitura la rece pentru 2-3 ore.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.