Prajitura cu migdale si zmeura

Printeaza

Prajitura cu migdale si zmeura

Ingrediente:

  • 1 pachet de foitaj
  • 130 g zahar tos
  • 3 oua
  • 30 g branza de vaci
  • 200 g migdale
  • 40 g gris
  • 150 g gem zmeura
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • Zahar pudra, fructe de sezon
  • Unt

Mod de preparare:

Foitajul se dezgheata la temperatura camerei ca sa nu se rupa foaia, se aseaza pe un tocator si se intinde cu un sucitor pana isi dubleaza dimensiunile. Branza de vaci se amesteca cu zaharul tos, zaharul vanilat si grisul. Se adauga 2 oua, migdalele macinate sau tocate marunt, se amesteca si se lasa sa stea 10 minute.

Foitajul se taie in doua jumatati. O parte se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt unsa cu unt, se unge cu gemul de zmeura. Se aseaza deasupra crema de branza, se niveleaza si se aseaza a doua foaie de foitaj.

Se unge cu oul ramas, se inteapa din loc in loc cu dintii unei furculite. Se introduce tava in cuptor si se coace 30-45 de minute la foc mediu spre iute, avand grija sa nu se arda.

Se serveste fierbinte, presarata cu zahar pudra sau rece, cu salata de fructe impreuna cu un pahar de suc de fructe.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.