Porumbei in suc propriu

Printeaza

Porumbei in suc propriu din: porumbei, ceapa, morcov, telina, usturoi, patrunjel, salvie, rozmarin, dafin, ansoa, vin alb, otet, ulei de masline, sare, piper si crutoane de paine rumenite in unt.

Porumbei_cu_legume

 

Ingrediente:

  • 2 porumbei
  • o ceapă mare
  • 1 morcov
  • o bucată de ţelină
  • 2 căţei de usturoi mari
  • pătrunjel verde
  • salvie
  • rozmarin
  • o foaie de dafin
  • 1 anşoa
  • vin alb
  • oţet
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • crutoane de pâine rumenite în unt

 

Mod de preparare:

Curăţaţi porumbeii, spălaţi-i, tăiaţi-i în bucăţi apoi puneţi-le într-un vas cu ulei împreună cu ceapa, morcovul, ţelina şi pătrunjelul tocat fin. Adăugaţi tot aici câteva frunze de salvie, o foaie de dafin, rozmarinul tocat mărunt, vin şi oţet după gust. Lăsaţi vasul la foc domol, până când carnea se pătrunde.

Mai puneţi din când în când câte puţină apă şi acoperiţi etanş vasul. Luaţi apoi carnea din tigaie şi strecuraţi lichidul format. In acesta puneţi bucata de anşoa, dezosată, usturoiul (mujdei) şi puţin oţet. In acelaşi vas puneţi apoi bucăţile de carne şi lăsaţi-le la foc domol timp de câteva minute pentru ca acestea să-şi absoarbă aromele.

Aduceţi preparatul la masă cu crutoane puţin rumenite în unt fierbinte.

 

 

Porumbei in suc propriu

Porumbei_cu_legume

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.