Placintele cu branza

Printeaza

Placintele cu branza  din: faina, ulei, lapte, drojdie de bere, zahar, sare, branza, stafide, zahar tos, razatura de lamaie, zahar farin.

Ingrediente:Placintele_cu_branza

  • 400 g faina plus 1 cana
  • 1/2 pahar cu ulei
  • 1 pahar cu lapte
  • 30-40 g drojdie de bere
  • 2 linguri cu zahar
  • 1/2 lingurita cu sare – pentru aluat
  • 250 g branza (de orice fel)
  • 1 pahar cu stafide
  • 3 linguri cu zahar tos
  • razatura de lamaie
  • 2 linguri cu zahar farin – pentru umplutura

 

Mod de preparare:

Faceţi aluatul: amestecaţi repede laptele cu uleiul, puneţi peste amestec drojdia lichefiată, pe care aţi frecat-o cu 1 lingură cu zahăr şi puţină sare, turnaţi făina cernută în lichid şi amestecaţi, folosind o lingură, până când aluatul este omogen. Folosiţi doar 400 g făină. Lăsaţi la dospit.

Pregătiţi umplutura-, daţi brânza pe râzătoare, strângeţi în castron adânc, puneţi deasupra zahăr şi amestecaţi bine, apoi puneţi ouăle bătute, stafidele spălate şi scurse şi răzătura de lămâie. Omogenizaţi amestecul.

Scoateţi aluatul pe planşeul de lucru, frământaţi cu făina rămasă. împărţiţi aluatul în 8-10 bile, pe care le întindeţi în foi şi le umpleţi cu amestecul de brânză, întoarceţi foaia de aluat peste brânză, lipiţi în locul unde se întâlneşte aluatul apăsând cu degetul sau cu o linguriţă.

Puneţi plăcintele pe tava neunsă, coaceţi la foc potrivit 30 min. Serviţi când s-au răcit, pudrate cu zahăr farin.

Placintele cu branza

Placintele_cu_branza

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.