Placinte cu mere si magiun de prune

Printeaza

Placinte cu mere si magiun de prune din: faina, ulei, lapte sau sifon, drojdie, sare, mere, zahar, magiun de prune, nuci, scortisoara, unt.

Ingrediente:Placinte cu mere si magiun de prune

Pentru aluat:

  • 3/4 kg făină
  • 1 pahar cu ulei
  • 2 pahare cu lapte sau sifon
  • 30 g drojdie de bere
  • sare

Umplutura:

  • 8 mere
  • zahăr
  • 8 linguri cu magiun de prune (sau de caise)
  • 10 nuci
  • scorţişoară
  • unt

 

Mod de preparare:

Faceţi o emulsie din ulei şi lapte nefiert (sau zer, iaurt, lapte acru). Dacă lipseşte laptele, folosiţi apă minerală.

Amestecaţi drojdia cu puţin zahăr şi 1/2 linguriţă cu sare, turnaţi peste lichid, amestecaţi repede şi puneţi faina în ploaie. învârtiţi cu lingura de lemn în vas ca să obţineţi un aluat molicel. Lăsaţi îa dospit 20 min. Păstraţi 200 g faină pentru frământat.

Curăţaţi merele de coajă, le treceţi pe râzătoare şi le strângeţi în cratiţă emailată. Lăsaţi cratiţa pe foc moale 5-6 min. Când merele s-au înmuiat adăugaţi: 2-3 linguri cu zahăr, 1 linguriţă cu pulbere de scorţişoară, câteva nuci tocate.

împărţiţi aluatul în 4 bile egale, întindeţi foi subţiri şi umpleţi fiecare foaie: întindeţi 2 linguri cu magiun de prune, acoperiţi cu pasta de mere, rulaţi foaia de aluat, puneţi în tava neunsă. Coaceţi plăcinta 35-40 min la foc potrivit.

Serviţi plăcinta călduţă, tăiată felii groase de 2-3 cm. Este bună şi rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.