Magiun de prune cu scortisoara

Printeaza

Magiun de prune cu scortisoara din: prune, zahar, scortisoara.

Ingrediente:Magiun de prune cu scortisoara

  • 2500 g prune
  • 500 g zahăr
  • 1 beţişor de scorţişoară

 

 

Mod de preparare:

Fructele se spală şi se lasă să se scurgă bine, apoi se taie în două şi se curăţă de sâmburi. Se pun într-o formă împreuună cu scorţişoara şi se dau la cuptor la 170-200 grade C, pe grătarul din mijloc.

Se lasă circa 1,5 ore, amestecând ocazional, după care se va observa că începe să se îngroaşe. Acum se poate îndepărta beţişorul de scorţişoară.

Pentru ca să se lege şi mai mult, pasta obţinută se toarnă într-o cratiţă şi se amestecă cu zahărul. Se lasă pe foc, amestecând continuu, până când se evaporă suficientă apă şi se obţine consistenţa dorită, apoi se toarnă fierbinte în borcane.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.