Placinte cu carne

Printeaza

O reteta de placinta cu carne din: faina, margarina, smantana, sare, carne tocata, morcov, ou, ceapa, ulei, sare si piper.

Ingrediente:Placinte cu carne

  • 400 g făină
  • 200 g margarina
  • 200 ml smântână
  • sare

pentru umplutura:

  • 400 g carne tocată slabă
  • 1 morcov
  • 1 ou
  • 1 ceapă
  • 1 ceşcuţă cu ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

făina cu sare, jumătate din cantitatea de margarina topită şi smântână. Lasă aluatul la rece o oră, scoate-l şi frământă-l cu margarina rămasă, ţinută la cald. Dă-l din nou la rece.

Căleşte ceapa cu morcovul ras şi adaugă carnea tocată şi ceşcuţa cu ulei.

Când sosul format a scăzut, lasă-l să se răcească, apoi adaugă oul, sare şi piper. Din aluat, întinde două foi.

Pe prima, aşaz-o într-o tavă neunsă, toarnă compoziţia de carne şi acoperă cu a doua foaie. Crestează uşor deasupra şi lasă la cuptor până se rumeneşte frumos.

Placinte cu carne

Placinte cu carne

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.