Plăcintă cu mere si morcovi

Printeaza

O reteta de palcinta cu mere si morcovi din: margarina, apa, otet, sare, faina, mere, morcovi, zahar, zahar vanilinat, scortisoara si zahar pudra cu aroma de vanilie.

Ingrediente:Plăcintă cu mere si morcovi

pentru aluat:

  • 250 g margarina
  • 100 ml apa
  • 1 lingura otet
  • 1 praf de sare
  • 2 cani ( de 250 ml ) cu faina

pentru umplutura si decor:

  • 2 kg mere
  • 6 morcovi mari
  • 150 g zahar
  • 1 plic zahar vanilinat
  • scortisoara
  • 2 lingura zahar pudra cu aroma de vanilie

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, se cerne făina într-un bol şi se face în mijloc o adâncitură în care se aşază margarina tăiată în cubuleţe, sarea, apa şi oţetul. Se frământă aluatul şi se înfăşoară în folie; se dă la frigi­der 1/2 oră.

Se spală merele şi morcovii şi se rad pe răzătoarea mare. Se călesc până scad, apoi se adaugă zahărul şi zahărul vani­linat şi se călesc în continuare, până scad bine. Se împarte aluatul în două bucăţi, care se întind sub forma unor dreptunghiuri de dimensi­unea tăvii (25x35cm).

In tava tapetată cu hârtie de copt, se aşază o foaie, se pre­sară scorţişoară, se repartizea­ză umplutura, apoi un alt strat fin de scorţişoară. Se acoperă cu foaia rămasă, care se înţeapă din loc în loc cu furculiţa.

Plăcinta se coace în cuptorul încins la foc mediu timp de cea 35 min. Imediat ce se scoate din cuptor, se pudrează cu zahăr cu aromă de vanilie.

Plăcintă cu mere si morcovi

Plăcintă cu mere si morcovi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.