Placinta dobrogeana cu carne de oaie si menta

Printeaza

Placinta dobrogeana cu carne de oaie si menta din: faina, apa minerala, carne de oaie, ceapa, ou, menta, sare, piper, ulei.

Ingrediente:Placinta dobrogeana cu carne de oaie si menta

  • 1/2 kg făină
  • apă minerală
  • 1 ou
  • 1/2 kg carne de oaie
  • 1 ceapă
  • 1 ou
  • 1 lingturiţă cu mentă tocată,
  • sare
  • piper
  • 1 cană cu ulei

 

Mod de preparare:

Faceţi un aluat din faină cernută, un ou şi apă cât încape în trei jumătăţi de ou. Săraţi înainte de a începe să frământaţi.

Lăsaţi aluatul să se odihnească.

Pregătiţi umplutura: treceţi carnea prin maşina de tocat, tăiaţi ceapa mărunt, amestecaţi şi căliţi-le cu 2 linguri cu ulei.

După 5 min trageţi cratiţa de pe foc, lăsaţi să se răcească, amestecaţi cu un ou, săraţi şi piperaţi după gust şi omogenizaţi. împărţiţi aluatul în şase bile egale, întindeţi foi subţiri, umpleţi cu tocătură, strângeţi ca poalele-n brâu şi prăjiţi-le în ulei fierbinte. Puteţi coace plăcintele în tavă sau în cuptorul de pâine, puse pe frunze de nuc sau de hrean.

Serviţi-le calde, cu vin roşu sau rose.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.