Placinta cu ficatei de pasare

Printeaza

Placinta cu ficatei de pasare din: faina, ulei, sare, lapte, drojdie, ceapa, morcovi, ficatei, cimbru, ulei.

Ingrediente:Placinta cu ficatei de pasare

Pentru aluat:

  • 300 g făină
  • 3 linguri ulei
  • un praf sare
  • 100 ml lapte
  • 5 g drojdie uscată

Pentru umplutură:

  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 600 g ficăţei de pasăre
  • 2 linguri ulei
  • un gălbenuş
  • cimbru
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, se amestecă ingredientele şi se frământă până se obţine o cocă ce se lasă la crescut 30 de minute, la loc călduţ.

Ficăţeii se curăţă bine şi se spală cu apă rece.

Intre timp, ceapa şi morcovul tăiate mărunt se călesc în ulei. Se presară cu sare şi piper. Se adaugă ficăţeii bine scurşi şi tăiaţi bucăţi mici. Se lasă până se pătrund apoi se adaugă cimbru, sare şi piper, dacă mai este nevoie.

Aluatul se împarte în două, se aşază o foaie în tava tapetată cu hârtie de copt, se pune umplutura, se acoperă cu a doua foaie, se înţeapă cu furculiţa şi se unge cu gălbenuş.

Se lasă la cuptor pentru 30 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.