Plăcintă cu carne si legume

Printeaza

O reteta delicioasa de placinta cu carne, legume si inimi din: ou, apa, margarina, faina, piept de pui, porumb, linte, rosii, inima, rosii, ceapa, amidon de porumb

Ingrediente:Plăcintă cu carne si legume

  • 1 ou
  • 1 pahar de apă
  • 80 g margarina
  • 350 g faină albă

pentru umplutură:

  • 2 jumătăţi de piept de pui
  • 1 50 g porumb boabe
  • 100 g linte prefiartă
  • 100 g roşii in conservă
  • borcan cu inimi de palmier
  • roşii
  • 1 ceapă
  • 1 lingură amidon de porumb

 

Mod de preparare:

Fierbe bucăţile de pui, scoate-le din supă şi lasă-le să se ră­cească. Păstrează circa 500 ml de supă. Taie carnea fâşii. Prăjeşte ceapa tăiată julien şi adaugă roşiile din con­servă şi pe cele proaspete curăţate şi tăiate în sferturi. Pune apoi boabele de porumb, lintea şi inimile de palmier tăiate rondele groase.

Toarnă supa de pui, adaugă carnea, sărează după gust şi lasă totul să fiarbă. îngroaşă zeama cu ami­don de porumb (desfăcut în puţină apă rece) şi lasă să se răcească.

Aşază faina în formă de moviliţă, pune în mijloc oul, margarina topită şi apa rece. Frământă până când obţii un aluat neted şi nelipicios; acoperă-1 cu folie alimentară şi lasă-1 la frigider.

Imparte aluatul în două părţi inegale şi întinde două foi. îmbracă interiorul unei tăvi unse cu foaia mai mare, pune umplutura şi niveleaz-o, apoi aşază deasupra cea de-a doua foaie de aluat şi lipeşte-i marginile, unind-o cu cea de dedesubt.

Crestează suprafaţa aluatului şi coace plăcinta în cuptorul încins la 180° C până când se rumeneşte (circa 25 de minute). Tai-o bucăţi şi serveşte-o fierbinte.

Plăcintă cu carne si legume

Plăcintă cu carne si legume

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • placinta cu carne si legume

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.