Pizza cu branza si bacon

Printeaza

Pizza cu branza si bacon din: faina, drojdie, ulei de masline, bacon, varza de bruxelles, branza cu mucegai, salvie, unt, usturoi, smantana, nucsoara.

 

Ingrediente: Pizza_cu_branza_si_bacon

  • 250g de făină, plus extra pentru presărat pe suprafaţa de lucru
  • 1/2 plic de drojdie
  • 1 1/2 linguri ulei de măsline
  • 6 felii lungi de bacon afumat, tocate grosier în bucăţi mari
  • 250g varză de Bruxelles, tăiată în felii groase
  • 75g de brânză cu mucegai albastru, fărâmiţată
  • 1 mână mică frunze de salvie, cele mari rupte

Ingrediente pentru sos:

  • 1 cubuleţ de unt
  • 2 căţei de usturoi, zdrobiţi
  • 200ml de smântână pentru gătit
  • 1 praf de nucşoară proaspăt măcinată

 

Mod de preparare:

Prepară întâi aluatul de pizza: pune făina într-un bol mare, toarnă 1/2 lingură ulei de măsline şi 175ml de apă călduţă în care ai dizolvat drojdia.

Amestecă până când se formează un aluat, apoi transferă-l pe o suprafaţă presărată cu putină făină şi frământă-l 5-10 minute, pentru a deveni fin.

Unge bolul cu ulei, pune aluatul la loc în el, acoperă-l cu folie alimentară şi lasă-l la dospit într-un loc călduros pentru 45 de minute sau până când îşi dublează dimensiunile.

Intre timp, ocupă-te de topping. Incinge 1/2 lingură de ulei într-o tigaie mare, la foc mediu. Pune în ea baconul şi prăjeşte-l până când abia începe să devină crocant.

Scoate-l din tigaie cu ajutorul unei spumiere şi lasă-l să se scurgă pe un şervet de hârtie.

Adaugă puţin ulei în tigaie, apoi pune în ea varza de Bruxelles, asezonează şi prăjeşte-o 3-4 minute, până când se înmoaie şi începe să se caramelizeze pe margini. Pune-o deoparte.

Pentru sos, topeşte untul într-o oală mică, pune în el usturoiul şi sotează-l la foc mic 30 de secunde. Adaugă smântână, rade deasupra nişte nucşoară, asezonează şi fierbe totul 5 minute, până când sosul se îngroaşă şi scade.

Incinge cuptorul la 220°C şi pune în el 2 tăvi mari. Scoate cu grijă aluatul din bol şi, fără să scoţi tot aerul din el, împarte-l în 4 bucăţi.

Direct cu mâinile sau cu ajutorul unui sucitor, modelează fiecare sfert într-un disc nefinisat, cu diametrul de 18-20cm.

Aşază-le în tăvile încinse şi coace-le 4 minute. Scoate blaturile din cuptor, întinde pe ele sosul alb, apoi presară varza de Bruxelles, baconul şi brânza.

Amestecă frunzele de salvie cu restul de ulei, apoi împarte-le pe pizze. Dă-le la cuptor încă 5-10 minute, până când blatul devine crocant, iar toppingul se rumeneşte. Macină deasupra piper negru.

Pizza cu branza si bacon

Pizza_cu_branza_si_bacon

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Foarte buna pizza cu bacon

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.