Pilaf de potarnichi (rizoto de vanat)

Printeaza

Pilaf de potarnichi 

Ingrediente:Pilaf de potarnichi (rizoto de vanat)

  • 3 potîrnichi
  • 15 ciuperci
  • 250 g orez
  • 150-250 g unt
  • 5 linguriţe bulion de roşii
  • 1 pahar zeamă de carne
  • 5 roşii
  • 1 ceapă
  • 10 linguri caşcaval ras (sau parmezan)
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Prăjim jumătăţile de potîrniche, le lă­săm să se răcorească puţin, scoatem car­nea de pe oase şi o tăiem în formă de cuburi. Sfărîmăm oasele (numai spinarea se aruncă), le prăjim şi le fierbem, pre- parînd din ele zeama pentru orez.

Cernem orezul ca să înlăturăm praful. Tăiem ceapa în bucăţi subţiri şi o rume­nim într-o cratiţă, în unt înfierbîntat. Cînd ceapa s-a îngălbenit, turnăm orezul nespălat în cratiţă şi îl prăjim pînă se rumeneşte. Adăugăm puţin bulion de ro­şii prăjit în unt.

Turnam două ceşti din zeama în care au fiert oasele vînatului. Presărăm după gust, sare şi piper. Ames­tecăm. Acoperim cu capacul şi punem cratiţa în cuptor pe baia de apă, 20-25 minuie, pînă cînd se moaie orezul. Scoa­tem orezul din cuptor, îl presărăm cu caşcaval şi îl amestecăm cu furculiţa foarte încet, ca să nu se sfărîme.

Apoi luăm un vas de sticlă rezistentă la foc, de metal sau de piatră, îl ungem bine cu unt, aşezăm la fund un strat de orez, deasupra un rînd de cuburi mici de vînat, alternînd cu cubuşoare de ciuperci rumenite. Rînduim de asemenea felii de roşii crude, curăţate de seminţe. Deasu­pra punem un strat de orez şi tot aşa mai departe, ultimul rînd fiind de orez.

Presărăm caşcaval, stropim cu unt to­pit şi punem cratiţa cîteva minute în cup­tor, pînă se prinde la suprafaţă o coajă rumenă.

Servim cu sosul potîrnichii.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.