Piept si ciocanele de pui cu sos jamaican

Printeaza

Piept si ciocanele de pui cu sos jamaican din: piept de pui, ciocanele, sos, ceapa, lamaie, sare, piper, usturoi, bere, ketchup, ardei, coriandru, cimbru, scortisoara, sos de soia.

Ingrediente:Piept si ciocanele de pui cu sos jamaican

  • 4 jumătăţi de piept de pui cu os, fără piele
  • 4 ciocănele, fără piele
  • 1/2 ceaşcă sos jamaican
  • 1 ceaşcă ceapă tăiată rondele subţiri
  • 1/4 ceaşcă zeamă de lămâie
  • 1/4 linguriţă sare
  • 1/4 linguriţă piper măcinat
  • 3 căţei de usturoi tocaţi
  • 1/2 ceaşcă bere blondă
  • 3 linguri ketchup
  • 1 lingură hot sauce

Sos jamaican:

  • 1/2 ceaşcă boabe de coriandru şi piper de diverse culori, măcinate mare
  • 1 1/2 ceşti zahăr brun
  • 8 căţei de usturoi
  • 4-5 ardei iuţi mici, roşii
  • 1 linguriţă cimbru uscat
  • 2 legături medii de ceapă verde
  • 1 linguriţă praf de scorţişoară
  • 1/2 linguriţă nucşoară măcinată
  • sare
  • sos de soia

 

Mod de preparare:

Pregătiţi întâi sosul. Puneţi în blender toate ingredientele; turnaţi sos de soia, atât cât e necesar să umezească un pic ingredientele. Procesaţi cu viteză mare, până devine o pastă omogenă, destul de groasă.

Amestecaţi într-o pungă mare de plastic 1/4 ceaşcă sos jamaican cu ceapa, lămâia, sarea, piperul şi usturoiul. Puneţi înăuntru carnea şi închideţi punga. Agitaţi punga, să se ungă bine carnea, şi lăsaţi în frigider peste noapte.

Amestecaţi 1/4 ceaşcă sos jamaican cu berea, ketchupul şi hot sauce. Frigeţi carnea cca 20 minute, întorcând-o şi ungând-o frecvent cu sosul cu bere.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.