Piept de pui la cuptor cu cartofi

Printeaza

Incingeţi cuptorul la 200°C (treapta 6). Curăţaţi o mână de cartofi, tăiaţi-i în cubuleţe de 2,5 cm şi puneţi într-o cratiţă cu apă rece şi sărată. Aduceţi la fierbere, lăsaţi cartofii să fiarbă câteva minute la foc mic, apoi scurgeţi-i şi lăsaţi-i să stea puţin în sită.

Puneţi într-un bol o linguriţă cu vârf de curcuma, adăugaţi coaja rasă de la o lamaie, o jumătate de linguriţă de chimion măcinat, 5 fire de coriandru proaspăt, tocat mărunt, un sfert de ardei gras roşu, tăiat bucăţele, şi o bucăţică de ghimbir proaspăt de 2,5 cm, curăţat şi tăiat beţişoare.

Tăiaţi 3 felii de lămâie şi puneţi-le deoparte. Stoarceţi în bol zeama de la lămâia rămasă. Adăugaţi un piept de pui, cu piele cu tot, şi aşezaţi deasupra cartofii fierţi. Amestecaţi totul cu puţin ulei de măsline şi condimentaţi cu sar de mare şi piper negru proaspăt măcinat.

Scoateţi puiul din bol, puneţi cartofii în tavă, într-un singur strat, iar deasupra aşezaţi feliile de lămâie şi pieptul de pui. Stropiţi cu ulei de măsline şi introduceţi la cuptor pentru 25-35 de minute.

Piept de pui la cuptor cu cartofi

Piept de pui la cuptor cu cartofi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.