Piept de pui cu sos de caise

Printeaza

Piept de pui cu sos de caise din: piept de pui, caise, mac, seminte de coriandru, amestec piper rosu, miere, otet de mere, vin alb, ulei de masline, sare si piper macinat.

Ingrediente:Piept_de_pui_cu_sos_de_caise

  • 1 piept de pui
  • 500 g caise
  • 1 lingura mac
  • 1 lingura seminte de coriandru
  • 1 lingurita boabe amestec de piper rosu
  • 200 g orez
  • 1 legatura frunze verzi de cimbru
  • 1 lingurita miere
  • 1 lingurita otet de mere
  • 200 ml vin alb
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper macinat

 

Mod de preparare:

Fierbeţi timp de 20 de minute pieptul de pui în bucată întreagă, în apă cu sare şi puţin piper. Scoateţi-l apoi şi lăsaţi-l la răcit puţin.

Puneţi orezul la fiert în apa în care a fiert carnea. Amestecaţi într-un mojar macul, coriandrul, frunzele verzi de cimbru, detaşate de rămurele, boabele întregi de piper.

Mărunţiţi-le doar de jumătate. Ungeţi pieptul de pui cu miere şi presăraţi deasupra un strat gros de amestec de condimente. Puneţi carnea astfel preparată la cuptor, la foc iute, într-o tavă cu ulei şi cu vinul.

Eliminaţi sâmburii caiselor, tăiaţi-le în jumătăţi şi puneţi-le în tavă, lângă carne. Stropiţi-le cu oţet şi presăraţi-le cu aceleaşi condimente ca şi carnea.

Ţineţi tava la cuptor 15 – 20 de minute, scoateţi apoi carnea şi tăiaţi-o în felii. Pentru servire, aşezaţi în farfurie carnea, orezul şi deasupra caisele şi sosul lăsat în tavă.

Piept de pui cu sos de caise

Piept_de_pui_cu_sos_de_caise

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. n-am mancat niciodata, dar imi suna bine reteta 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.