Piept de pui cu sos de caise si miere

Printeaza

Piept de pui cu sos de caise si miere din: piept de pui dezosat, caise, pasta de tomate, mere, zeama de lamaie, mustar dulce, fulgi de migdale, sare, cartofi sau orez.

Piept de pui cu sos de caise si miere

Ingrediente:

  • 750 g piept de pui dezosat
  • 10-12 caise foarte coapte
  • 2 linguri pastă de tomate
  • 2 linguri miere
  • 3 linguri zeamă de lămâie
  • 2 linguriţe muştar dulce
  • 100 g fulgi de migdale
  • sare
  • cartofi noi sau orez (pentru garnitură)

Mod de preparare:

Speii şi cureţi de pieliţe pieptul de pui, îl tai fâşii, îl dai cu sare. într-un castron mixezi caisele fără sâmburi şi spălate, cu pasta de tomate, mierea, zeama de lămâie şi muştarul, până obţii un sos.

Fiecare bucată de carne o ungi bine pe toate părţile cu acest sos, apoi le aşezi într-o tavă termorezistentă şi acoperi vasul cu un capac sau cu folie de aluminiu.

Introduci tava în cuptor, la foc potrivit, 40 de minute. Scoţi folia de aluminiu şi presari fulgii de migdale pe toate bucăţile de piept de pui.

Mai laşi în cuptor cca. 10 minute, până când carnea devine aurie şi migdalele sunt prăjite. Serveşti cu garnitură din cartofi noi sau cu orez.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. O sa incerc si eu puiul cu sos, dar fara miere

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.