Peste la cuptor cu garnitura de cartofi

Printeaza

Peste la cuptor cu garnitura de cartofi din: pesti, ulei de masline, usturoi, cimbru, oregano, piper, sare, cartofi, rosii cherry, patrunjel verde, zeama de lamaie, ulei de masline, sare, piper.

Ingrediente:Peste_la_cuptor_cu_garnitura_de_cartofi

  • 2 pesti de circa 40 g fiecare (crap, somn, salau)
  • 3 linguri ulei de masline
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • oregano
  • piper macinat
  • sare

pentru garnitura:

  • 4-5 cartofi
  • rosii cherry

pentru sos:

  • patrunjel verde
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Se curăţă peştii de solzi şi de intestine, se spală şi se zvântă bine cu prosoa¬pe absorbante. Se amestecă uleiul cu cimbru, orega- no, usturoiul zdrobit, sare şi piper măcinat. Se crestează peştii deasupra cu un cuţit bine ascuţit, se ung cu mixtura de ulei şi condimente, apoi se aşază într-o tavă şi se pun la cuptor pentru circa 30 de minute.

Cartofii curăţaţi de coajă se taie felii groase şi se fierb în apă cu puţină sare. Separat, se amestecă uleiul cu zeamă de lămâie, sare, piper, după gust, ş;i cu pătrunjel verde tocat lin. Se servesc peşttii garnisiţi cu roşii cherry prăjite uşor şi cu cairtofi natur, scurşi de apa în care au fiert şi asezonaţi cu sosul de pătrunjel.

Peste la cuptor cu garnitura de cartofi

Peste_la_cuptor_cu_garnitura_de_cartofi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.